Найкращий сканер штрих-коду

  • 20.10.2021
Найкращий сканер штрих-коду

Сканер штрих-коду — зручний сучасний девайс

Можливість кодування інформації за допомогою графічного коду значно полегшує її зберігання. При необхідності отримати доступ до прихованих даних, достатньо використовувати спеціальний пристрій - сканер штрих-кодів. Така можливість з'явилася у людства відносно нещодавно за історичними мірками — у середині ХХ ст. Ідея не відразу, але все ж таки була гідно оцінена і знайшла широке застосування в торгівлі, провадженні, складській справі. На сьогодні сканери представлені широкою видовою різноманітністю і можуть значно відрізнятися за вартістю.

З одного боку, така різноманітність вигідна потенційним покупцям, оскільки розширює можливості вибору, але з іншого і вводить в деяку оману. Зокрема, воно стосується терміну служби, технічних та експлуатаційних характеристик пристроїв. Для початку слід засвоїти, що сканери штрих-кодів, навіть найдорожчі і сучасні, мають властивість виходити з ладу з різних причин, як і будь-яка техніка. Природно, якщо виконувати рекомендації щодо використання і дбайливо ставиться до пристроїв, вони можуть прослужити довго, але все ж таки від поломки ніхто не застрахований. Зовнішньо сканери штрих-кодів (як стаціонарні, так і портативні) мають дуже примітивний зовнішній вигляд, тому що основне їх завдання - хороша функціональність. Внутрішня конструкція також дуже складна, що значно звужує можливі варіанти несправностей. Для бездротових пристроїв найпоширенішою проблемою є розряджений до критичного рівня блок живлення. Якщо пристрій не спрацьовує, слід спочатку перевірити саме його — перезарядити або замінити на новий. Якщо батарея пошкоджена, вона однозначно підлягає негайній заміні, оскільки використання девайса може стати небезпечним. Перед тим, як засудити сам сканер, слід переконатися, що цілий провід та справний порт. У вбудованих сканерів найчастіше страждає скло, під яким розташований випромінювач. Пил, бруд, відбитки пальців погіршують роботу приладу. Подряпини, тріщини роблять зовсім неможливою. Також до частих проблем можна віднести:

  • збій у програмному забезпеченні;
  • збій у налаштуваннях;
  • поломка однієї або кількох внутрішніх комплектуючих;
  • відсутність бездротового покриття;
  • вихід з ладу bluetooth-адаптера.

Ці ж причини можна назвати, відповідаючи на запитання “Чому не працює сканер штрих-коду на телефоні”, так як принцип роботи будь-яких сканерів однаковий. Чи варто лагодити зламаний сканер штрих-кодів чи краще купити новий?

У цьому випадку все залежить від типу та складності поломки, які автоматично визначають вартість ремонту. Якщо цифри говорять про те, що ремонт виробу обійдеться дорожче за вартість нового, його доцільність буде дуже сумнівною. Також не варто забувати про те, що деякі неполадки можуть бути настільки серйозними, що навіть їх повне усунення не зможе повернути девайс в ідеальний стан. Відповідно, проблеми зі швидкістю зчитування штрих-кодів і такою можливістю в принципі можуть залишитися. . Відповідно, цілком реально відшукати продукцію середнього цінового сегмента, а не витрачати час на ремонт зламаного пристрою. Українська компанія "Зебра ЮА" пропонує своїм покупцям лише високоякісну продукцію, вартість якої відрізняється демократичністю. У нашому каталозі на сайті z-ua.com можна замовити сканер штрих-кодів будь-якого виду зі швидкою доставкою по всій території України.